Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Eric Rijnders

Lid Raad van Toezicht NIVOZ

Eric Rijnders (1965) groeide op in Italië en later in Nederland. Na zijn gymnasiumtijd in Amersfoort studeerde hij achtereenvolgens rechten, kunstgeschiedenis en theologie in Utrecht en Leiden. Daarna werkte hij ruim 20 jaar in staf-, directie- en bestuursfuncties bij organisaties op het grensvlak van overheid en bedrijfsleven, meestal in situaties van opbouw of transitie.
Eind 2014 maakte hij de overstap naar de Janivo Stichting, een vermogensfonds dat programma’s financiert die kinderen en jongeren ten goede komen. Een groot deel van de donaties is onderwijs-gerelateerd.

Naast zijn dagelijkse werk is Eric al 30 jaar actief als bestuurslid en later toezichthouder bij maatschappelijke organisaties, onder meer in het primair-, speciaal-, voortgezet- en (voorbereidend) beroepsonderwijs, maar ook op het gebied van jeugdzorg, volkshuisvesting, bedrijfsvastgoed en nutsvoorzieningen. Meestal viel hem de financiële portefeuille toe en zo zijn bedrijfsvoering en financiën zijn specialisaties geworden. Toen er een financiële vacature ontstond in de Raad van Toezicht van NIVOZ was zijn belangstelling dan ook meteen gewekt: “Als toezichthouder in het onderwijs hoorde ik steeds enthousiaste verhalen van schoolleiders en docenten over het NIVOZ. Ik ben een paar keer naar bijeenkomsten geweest waar het NIVOZ een programma verzorgde. Zo is mijn belangstelling ontstaan voor onderwijskundig en pedagogisch leiderschap. Toen ik ging werken voor een goede doelen-fonds heb ik de kennismaking kunnen hernieuwen, nu vanuit het perspectief van co-financier. Zo komt het NIVOZ al meer dan 10 jaar op mijn pad. Ik vind het mooi dat ik nu ook een concreet steentje mag bijdragen aan dit prachtige en belangrijke ‘missiewerk’ in onderwijsland. Mijn speciale belangstelling gaat daarbij uit naar de rol van de leraar in het bevorderen van kansengelijkheid en talentontwikkeling. Het ‘Theo Thijssen effect’, noem ik dat soms.”

Eric is getrouwd, heeft drie inmiddels studerende dochters en is na de nodige omzwervingen door het land voorlopig neergestreken in de bossen tussen Hilversum en Baarn.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief