Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

8 november Extern

Het Kindcentrumcongres, deze keer met als thema 'Op weg naar een kansrijk en inclusief kindcentrum' - Bussum

In het hele land ontwikkelen zich steeds meer IKC's. Het IKC biedt veel mogelijkheden, en tegelijkertijd ook uitdagingen. Professionals die starten met een IKC hebben vooral veel vragen. Wat kan het IKC doen in het kader van de rijke schooldag? Hoe werken kinderopvang en basisscholen aan het creëren van gelijke kansen? Ook kinderen hebben ambities: hoe gaan we daarmee om? Op 8 november hoor je er meer over op het Kindcentrumcongres in Bussum, deze keer met als thema 'Op weg naar een kansrijk en inclusief kindcentrum'.

Een tweede vraag die we ons stellen is: hoe geven we vorm aan een inclusief kindcentrum? Volgens Jeannette Doornenbal heeft het IKC altijd al een goede basis geboden voor inclusief onderwijs. Maar wat zou dat kunnen betekenen voor jouw IKC? Er zijn in Nederland al verschillende IKCs die vergaande keuzes hebben gemaakt op het gebied van IKC. Hoe om te gaan met trauma's, nieuwkomers, problemen rond armoede, het gebouw? Welke hulpbronnen zijn er en welk beleid wordt succesvol ingezet? Zo zijn er inclusieladders als instrument en heeft bijv. de gemeente Amsterdam een PIEK-aanpak voor IKC's.

Op dit congres is een breed palet aan thema's ondergebracht in deelsessies die naar keuze zijn te volgen.

Voor wie?

De 16e editie van het Kindcentrumcongres op 8 november 2023 is het congres voor professionals in kinderopvang, BSO en primair onderwijs. Het congres biedt inhoudelijke en inspirerende lezingen voor zowel pedagogisch medewerkers, leerkrachten en coördinatoren als de managers en directies. Iedere professional die werkt met kinderen in kinderopvang, onderbouw, bovenbouw en speciaal onderwijs kan zijn of haar hart ophalen en kennis vergaren om toe te passen in eigen klas of groep.

Meer weten?
Voor meer informatie over de inhoud van het congres, de sprekers, de deelsessies en alle praktische informatie, klik je op de website van het kindcongres.
Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief