Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

15 april Extern

2Getherland op 15 april: waar jong en oud zich sterk maken voor een inclusieve en gezonde samen-leving

Op zaterdag 15 april 2023 komen jongeren (vanaf 13 jaar) en volwassenen in Soest bijeen voor de allereerste 2getherLAND in Nederland! Zij komen vanuit organisaties of instellingen die werken met jongeren, uit diverse plekken van het land en vanuit diverse lagen van de bevolking. Deelnemers worden geïnspireerd om als gelijkwaardige partners op te trekken. Met de nadruk op diversiteit: zowel in ieder van ons als individu als wat betreft ieders unieke plek en rol in de samenleving. Het thema van 2getherLAND NL 2023 is ‘Actieve participatie en mentaal welzijn: jong en oud maken zich samen sterk voor een inclusieve en gezonde samenleving!’.

Samen kijken we naar vooroordelen op basis van leeftijd, leren we meer over onszelf en ons functioneren en dat van de ander. Door meer zelfkennis krijg je meer zelfvertrouwen, en ontwikkel je meer weerbaarheid. Verder delen we verschillende inzichten en ervaringen met elkaar over mentaal welzijn: wat heb ik nodig om goed te functioneren? Er worden interactieve workshops aangeboden waaruit deelnemers van tevoren een keuze kunnen maken, er zijn intieme samenkomsten ‘Nests’ – een veilige plek voor persoonlijke ervaringen en ontwikkeling –  buiten-activiteiten (als het weer het toelaat), plenaire sessies en natuurlijk: plezier!

Delegaties (van volwassenen èn jongeren) betalen voor hun deelname:

• 3-4 pp: € 105,- tot €140,- (min. 1 volwassene)
• 5-7 pp: € 162,50 tot € 260,- (min. 2 volwassenen)
• 8-10 pp : €270,- tot €360,- (min. 3 volwassenen)

Aanmelden

Registratie is open voor delegaties van volwassenen en jongeren die komen vanuit een organisatie, instelling of club met een interesse in jongerenparticipatie! Ook kunnen individuen die actief zijn op het gebied van kinderrechten, jongerenparticipatie of mentaal welzijn onder jongeren zich aanmelden. Meld je aan voor dit event door dit online formulier in te vullen.

Reiskosten kunnen deels vergoed worden Indien gereisd wordt met openbaar vervoer of d.m.v. carpooling. Indien een jongere deelnemer (financiële) ondersteuning nodig heeft, neem dan even contact met ons op.

Er is plek voor maximaal 50 deelnemers, dus meld je op tijd aan! Aanmelden kan door middel van het invulllen va het online registratieformulier; minderjarigen hebben toestemming van hun ouder/voogd nodig.

Zaterdag 15 april 2023

Stayokay, Bosstraat 16, 3766 AG Soest

Contact: [email protected]

Dit initiatief wordt ondersteund door het Comité van Aanbeveling: Defence for Children, Kinderrechtencollectief, De Kindercorrespondent, KinderrechtenNU, Up to Us, Flexmates, Zeer Makkelijk, Janus Korczak Stichting en Eurochild. En mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de EU (Erasmus+).

Wat is 2getherLAND?

2getherLAND is een jaarlijks terugkerend evenement waar organisaties, instellingen en individuen, jong en oud, fysiek samenkomen om te ervaren hoe samenwerken en samenleven door gezamenlijke besluitvorming er in de praktijk uitziet. In Nederland wordt 2getherLAND 2023 uitgevoerd in samenwerking met Up to Us en medegefinancierd door de Europese Unie. Het programma van 2getherLAND wordt vormgegeven, uitgevoerd en geëvalueerd door kinderen en volwassenen. Het is een plek om elkaar te ontmoeten, sociale en professionele vaardigheden te leren die aansluiten bij het werken met jongeren.

Om je een idee te geven, kun je hier kijken naar een filmpje over CATS (Children as Actors for Transforming Society),  de voorloper van 2getherLAND.

Thema 2023: Mentaal welzijn in een inclusieve samenleving

Uit allerlei onderzoeken blijkt dat het niet goed gesteld is met het mentale welzijn van jongeren - èn volwassenen - in Nederland. Hiervoor worden meerdere oorzaken aangewezen: geen levensdoel hebben, gevoel van uitzichtloosheid door huidige mondiale problemen, stress op school, eenzaamheid. Covid-19 en de lockdowns hebben dit alleen maar verergerd, mede omdat politieke besluiten genomen werden waardoor jongeren hard getroffen werden, zonder hen daarin te betrekken. Als we nu geen actie nemen, zal het alleen maar slechter gaan met de jongeren en met onze samenleving!

Volwassenen en jongeren kunnen hierin optrekken als bondgenoten, met elkaar zoeken naar hoe we mentaal welzijn bespreekbaar maken, hoe we onze weerbaarheid kunnen vergroten. 2getherLAND NL 2023 besteedt hier op een holistische manier aandacht aan. Vragen komen aan bod, zoals:

  • Hoe krijg ik weer een doel in mijn leven?
  • Wat doet het met mij als ik wèl gehoord wordt?
  • Hoe maak ik èchte verbinding met mezelf, met de ander en met mijn omgeving?

Holistische aanpak

2getherLAND NL is vooral een plek om met en van elkaar te leren èn samen te ervaren. Het combineert de ernst van de titel van het evenement met een aanpak als “serieus plezier”. De activiteiten tijdens 2getherLAND NL zijn zorgvuldig ontwikkeld om een evenwichtige beleving van inspiratie, kenniscreatie, het delen van persoonlijke ervaringen en aanzet tot actie te bieden. Waarbij alle aspecten – mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel – aan bod komen.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze dag kun je deze brochure bekijken.
Of contact opnemen per email: [email protected]

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief