Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Waarom platform hetkind?

Platform hetkind is  een van de vier pijlers waarmee stichting NIVOZ haar missie probeert te realiseren: het sterken van leraren en schoolleiders bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht en daarmee in hun pedagogisch handelen. Via online verhalen en publicaties willen we jou als bezoeker laten deelnemen aan een meer fundamenteel gesprek over goed onderwijs en de vele (pedagogische) keuzes die je daarin maakt.


In het lopende schooljaar 2017-2018 onderzoekt NIVOZ het begrip ‘volwassenheid’. Dat gebeurt ook in de andere drie pijlers: NIVOZ-opleidingen, NIVOZ-podium en NIVOZ-denktank. Een nadere verkenning van dat begrip – vanuit verschillende perspectieven en domeinen – helpt ons in de legitimering van ons eigen werk en in de dagelijkse, complexe en onvoorspelbare onderwijs- en opvoedpraktijk. De Onderwijsavonden en masterclasses (NIVOZ-podium) staan dit schooljaar dus ook in het teken van het begrip volwassenheid, dan wel een specifiek deelthema of perspectief.

Op NIVOZ-platform hetkind vind je een schat aan lezenswaardige blogs en (wetenschappelijke) artikelen, inmiddels al meer dan 4000. Ze zijn gecategoriseerd in acht thema's en naar type/vorm. De namen van de dossiers zijn:

Leraar zijn
Leider zijn
Pedagogische tact
Motivatie
Ouders en school
Curriculum
Brede vorming
Rechtdoen aan verschillen

Er bestaan daarnaast kernpublicaties, waarin we wat meer de verdieping zoeken.

Wie lezen en schrijven de artikelen?
Duizenden onderwijsbetrokkenen lezen dagelijks de verhalen, blogs en artikelen. Ze maken studie van theorieën en verdiepen zich in onderzoek. Maar ze doen ook zelf mee, door hun eigen dilemma’s, vragen en ervaringen te beschrijven en te delen. Wie zijn die mensen? Onderwijzers, opvoeders en betrokkenen die het appèl op en de urgentie van goed onderwijs ervaren en het belang van een eigen pedagogische opdracht daarin. Iedere dag weer. Ze vormen een groep die via eigen persoonlijke ontwikkeling als mens het verschil maakt, om te beginnen in de eigen directe omgeving.

Sinds 2010 hebben jaarlijks al meer dan 100.000 mensen zich langs deze weg laten inspireren, door een bezoek aan de website, door nieuwsbrieven te lezen en die ook weer te delen via sociale media.

Aan hhet NIVOZ-platform kunt u ook zelf bijdragen. Meer dan duizend mensen gingen je al voor met een eigen geschreven blog/verhaal. Je hoeft geen ervaren schrijver te zijn: onze redacteuren helpen je graag om een mooi verhaal te maken. Mail jouw voorstel of bijdrage naar redactie@nivoz.nl en samen komen we er dan wel uit!

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief