Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Videoregistratie van Onderwijsavond met inspecteur Arnold Jonk: 'Verplichte kost voor onderwijsmensen!'

15 mei 2017

Dit is een integrale videoregistratie van de Onderwijsavond met Arnold Jonk van 10 mei jl. in Driebergen. 'Verplichte kost voor onderwijsmensen!,' meldde bestuurder Edith van Montfort tijdens de live-stream op haar twittertijdslijn. Op deze avond deelde Jonk - sinds 2012 in dienst van de Onderwijsinspectie - een aantal nieuwe inzichten, zoals beschreven in de laatste Staat van het Onderwijs. Hij kijkt terug op een jaar discussiëren en werken aan kansgelijkheid met betrokken en spelers in het veld. Wat leveren die gesprekken eigenlijk op, of wat leert dat over het onderwijs(veld)?  Over gretigheid, externe attributie, het tekortschieten van taal en andere fenomenen. Ofwel: 'Gelijke kansen, waar hebben we dan eigenlijk over?' Kijk en luister mee.


Arnold Jonk werkt sinds 2012 bij de Onderwijsinspectie, en was hierin sterk betrokken bij de vernieuwingen die de onderwijsinspectie aan het doorvoeren is en de totstandkoming van de Staat van het Onderwijs. In de vernieuwing van het toezicht is sterk de nadruk op eigenaarschap in het veld gelegd. In de Staat van het Onderwijs is aandacht gevraagd voor gelijke kansen en de consequenties van schoolverschillen voor loopbanen voor leerlingen.

Ruim een jaar geleden publiceerde de onderwijsinspectie in De Staat van het Onderwijs inzichten in de ontwikkeling van kansengelijkheid die veel stof deden opwaaien. Mede als gevolg van deze publicatie is op veel plaatsen, door veel verschillende mensen in veel verschillende rollen, gesproken over de rol van het onderwijs in kansengelijkheid.

Onder deze video vind je twee artikelen die al zijn geschreven n.a.v. de Onderwijsavond. 

http://hetkind.org/2017/05/13/terugblik-op-onderwijsavond-arnold-jonk-gelijke-kansen-hoofd-en-handopgeleid-en/

 

http://hetkind.org/2017/05/02/interview-onderwijsinspectie-critical-friend-toezichtkader-zeegers/       

Onderwijsavond 1 juni in Amersfoort: dr. Sam Crowell


auteur van Emergent Teaching: klik voor meer informatie en kaarten

http://nivoz.nl/lezingen/onderwijsavonden-2016-2017/extra-ingelaste-onderwijsavond-op-1-juni-dr-sam-crowell-emergent-teaching-en-natural-learning/

 
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief