Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

2 november Extern

Theater in Walhalla: Marco Martens pakt in Sterrenkind zijn twijfels bij de lurven

Sterrenkind is een theatervoorstelling van Marco Martens, tevens als redacteur verbonden aan NIVOZ. Marco heeft zijn wortels in de hiphop liggen, maar is evengoed theatermaker als schrijver. De voorstelling is op 2 november te zien in Walhalla, het sfeervolle Rotterdamse theater op Katendrecht. Vanaf 20.30 uur.

Eerst was Marco leerling. Hij leerde op school bijwoordelijke bepalingen te benoemen en de loef- en de lijzijde van een berg te onderscheiden, maar hij leerde er ook een heleboel niet.

Daarna was hij docent. Hij werkte tien jaar in het MBO. Hoe beter hij ons schoolsysteem leerde kennen, hoe meer het hem tegen ging staan. Nog voor zijn studieschuld was afgelost, hield hij het voor gezien.
En nu is bij vader. Van een kind dat op driesterrenniveau leest en cito-toetsen maken moet.
Al met al is hij niet erg overtuigd van ons schoolsysteem en in Sterrenkind pakt hij zijn twijfels bij de lurven. In voordracht, muziek, improvisatie en een dotje cabaret.

Sterrenkind  wordt geproduceerd door Marco Martens i.s.m. Stichting Nowhere en geregisseerd door Joost van Kersbergen. Voor het schrijven van de voorstelling ontving Marco een werkbijdrage van het Letterenfonds.

Klik hier voor kaarten en meer informatie.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief