Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

The future is now! - 5 en 6 juni Helmond

Hogeschool de Kempel bestaat 150 jaar en organiseert daarom in juni een International Learning Festival: De toekomst is NU. Niet straks of in 2032, maar NU vragen onze leerlingen en studenten om onderwijs dat uitdaagt en voor leerplezier zorgt. Gelukkig gebeurt er al veel. Schoolsystemen veranderen, leerlingen krijgen stem en invloed en leerkrachten maken onderwijs dat kinderen écht nodig hebben! Wat leren we van deze creatieve, inspirerende initiatieven? En wat zeggen onze leerlingen en studenten zelf? We nodigen (aanstaande) leraren, wetenschappers, schoolleiders, bestuurders, zorgverlenende professionals, vertegenwoordigers van schoolbesturen en overheid van harte uit voor deelname aan dit festival.

Een kleine greep uit het programma van 5 en 6 juni:

  • Rachel Bolstad (Nieuw-Zeeland) vertelt over Future Oriented Education in haar workshop en presenteert het Curriculum for the Future, dat veel verder gaat dan het inkopen van iPads en software-programma’s.
  • Kenneth Gergen (USA) spreekt over het belang van co-creatie binnen onderwijs;
  • Jos Eussen geeft in zijn keynote studenten een stem. Zij zijn de toekomst!
  • Ali Döhler (Duitsland) vertelt een prachtverhaal over een opkomend dynamisch netwerk: Schule im Aufbruch.
  • Monique van der Heijden (Nederland) vertelt over de Change Agents die nodig zijn als we ons onderwijs voortdurend willen vernieuwen.
  • Ingebjörg Maeland (Noorwegen) laat zien dat haar drop-outs tot ‘learning colleagues’ worden omgevormd. Door Waardering!

Stuk voor stuk voorbeelden waaruit moed en durf blijkt om weg te gaan van vastzittende structuren en denkbeelden die ons huidige onderwijs nog stevig in hun greep houden. Voorbeelden waaruit blijkt dat het mét de stem van leraren en mét de stem van leerlingen mogelijk is om onderwijs te maken voor de toekomst.

De inschrijving voor het festival is nu geopend maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief