Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Opleidingen

PT-vervolg

Je bent enthousiast en geraakt door opgedane ervaringen in het traject PT en je bent het in jouw onderwijspraktijk anders aan het doen. Deze ontwikkelingen vragen om een vervolg. Daarom een themadag.

Waarom?

Je herkent vast wel de situatie in je klas dat…

…het ineens heel onrustig is
…er veel potentiële conflictmomenten zijn
…de sfeer niet meer zo positief is als die was
…kinderen veel op elkaar reageren

Als leerkracht in po, vo of mbo weet jij als geen ander dat voor dit complexe werk geen vaste recepten bestaan. Kant en klare oplossingen zijn er niet. Na het PT-traject ben je dingen gaan uitproberen of anders gaan doen. Ook merk je dat het door de waan van de dag makkelijk is om te vervallen in oude patronen en routines. Dan kan het welkom zijn om weer even te vertragen, jezelf te onderbreken, zodat je beschikbaar kunt blijven voor alle kinderen. Tijd voor een PT-vervolg!

Wat?

Tijdens de themadag verdiep je je verder in de interactie tussen jou en je leerlingen. Je neemt je eigen bedoelingen, oordelen en verwachtingen onder de loep en onderzoekt hoe bemoediging een structurele plek kan krijgen in je pedagogisch handelen. Bemoediging is een begrip dat Beate Letschert pedagogisch ijkte (zie dit verslag van een NIVOZ-onderwijsavond).

Hoe?

Zoals je van ons gewend bent werken we aan de hand van casussen uit jouw praktijk en die van de andere deelnemers. Collega's uit het po, vo, mbo, die net als jij eerder een PT-traject volgde. We kijken hoe we elkaar verder kunnen helpen in de klas morgen. Merlijn en Tjitske zullen gebruik maken van de principes van Deep Democracy en Theorie U als reflectiemodel. 

Voor wie en wanneer?

Voor wie?

Voor iedere onderwijsmaker die al een traject Pedagogische Tact heeft gevolgd, of op een andere manier met NIVOZ-opleidingen in aanraking is geweest.

Praktische info

Datum: woensdag 15 november 2023
Aanvangstijd: 9.30 uur - 16.30 uur
Locatie: Dokhuis, Doklaan 10, Rotterdam
Kosten: € 285,- pp
Begeleiders: Merlijn Wentzel en Tjitske Bergsma

Op 6 oktober sluit de inschrijving en horen inschrijvers of het doorgaat. Het gaat door bij minimaal 15 deelnemers.


 

 

Testimonial

Ik wil jullie hartelijk danken. De NIVOZ-trajecten en dagen hebben enorm bijgedragen aan mijn persoonlijke groei en mijn professionele ontwikkeling. Een dag rust bij jullie, in het groene Driebergen - om uit te zoomen, pas op de plaats te maken en stil te staan bij jezelf en je rol in je werk - heeft mij veel gebracht. Ik ben hierdoor een betere professional en een prettiger mens geworden, niet in de laatste plaats voor mezelf.'' Ingeborg Nietzman -van Leeuwen, Hyperion Lyceum in Amsterdam.

Deelnemen en kosten? Maak gebruik van je eigen scholingsbudget!

Als leraar of docent kun je voor ‘professionalisering’ gebruikmaken van het jaarlijkse scholingsbudget. Dat bedrag ligt gemiddeld op 500 euro in primair onderwijs en is ongeveer 600 euro voor docenten in het voortgezet onderwijs). Voor een schoolleider ligt er 3000 euro klaar. Iedereen kan daar aanspraak op maken. De AOb heeft de afgelopen jaren afspraken gemaakt. Je leidinggevende of schoolbestuur zal je verder kunnen helpen. 
 

Bekijk ook deze link: https://www.aob.nl/professionalisering/scholing-en-cao/

Vragen algemeen?

Voor inhoudelijke vragen aangaande incompany-trajecten kunt u contact opnemen met Tjitske Bergsma, teamleider Opleidingen via mail [email protected]. Per traject wordt vooraf, op basis van een overeengekomen construct, een offerte aangeboden. Voor andere info kunt u terecht bij de backoffice via [email protected] of 010-3225450.

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief