Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Opleidingen

PT-vervolg

Je bent enthousiast en geraakt door opgedane ervaringen in het traject PT en je bent het in jouw onderwijspraktijk anders aan het doen. Deze ontwikkelingen vragen om een vervolg.

Wat?

We verdiepen ons verder in de interactie tussen jou en je leerlingen. Kan bemoediging een structurele plek in jouw pedagogisch handelen krijgen? Kun je jouw oordelen onderzoeken, steeds weer opnieuw? Sta je open, zodat je als pedagoog ook voor je leerlingen beschikbaar blijft? Een aantal thema’s en theorieën uit PT zullen we opnieuw oppakken, zoals patronen, Theorie U en voorbij het gedrag kijken. Onderwerp van gesprek wordt ook jouw plek in een team: hoe kom je tot meer diepgang in intervisie en in professionele gesprekken met collega’s?

Hoe?

In dit traject draait het nog nadrukkelijker om jouw eigen ontwikkeling. Je werkt aan eigen leervragen en daar koppelen we doelen aan. Wat wil jij waarmaken? Doordat je steeds helderder voor ogen hebt wat je als jouw pedagogische opdracht ziet, sta je ook sterker in deze bredere verantwoordelijkheid. We sluiten af met een eindopdracht waarin je de balans opmaakt van wat het traject jou heeft gebracht, welke inzichten je opdeed, maar vooral ook hóe je in de praktijk bent veranderd.

Wat brengt het je?

Anders handelen in de praktijk staat centraal. Je stuurt jezelf beter aan vanuit pedagogische reflectie en vanuit het experimenteren met nieuwe mogelijkheden. Gesprekken – ook met collega’s - verdiepen zich, doordat je meer taal, instrumenten en vaardigheden tot je beschikking hebt.

Voor wie en wanneer?

Voor wie
Voor alle leraren po, vo, mbo, hbo en universiteiten die al een traject Pedagogische Tact hebben afgerond.

Meld je aan. We starten als er minimaal tien deelnemers zijn.

De teller staat nu op... ZEVEN!


Dit open traject bestaat uit minimaal zes bijeenkomsten, op landgoed De Horst in Driebergen.

Begeleider: Merlijn Wentzel.
Tijden: in principe van 10-16 uur.

Incompany-trajecten worden op maat afgestemd.

 

Testimonial

Ik wil jullie hartelijk danken. De NIVOZ-trajecten hebben enorm bijgedragen aan mijn persoonlijke groei en mijn professionele ontwikkeling. Een dag rust bij jullie, in het groene Driebergen - om uit te zoomen, pas op de plaats te maken en stil te staan bij jezelf en je rol in je werk - heeft mij veel gebracht. Ik ben hierdoor een betere professional en een prettiger mens geworden, niet in de laatste plaats voor mezelf.'' Ingeborg Nietzman -van Leeuwen, Hyperion Lyceum in Amsterdam.

Vragen, kosten en inschrijven?

Voor inhoudelijke vragen aangaande incompany-trajecten kunt u contact opnemen met Tjitske Bergsma, teamleider Opleidingen via mail [email protected] Per traject wordt vooraf, op basis van een overeengekomen construct, een offerte aangeboden. Voor andere info kunt u terecht bij de backoffice via [email protected] of 010-3225450.

Kosten
De kosten voor een traject bedragen € 1.725. Alle NIVOZ-trajecten zijn vrijgesteld van btw-heffing.

Inschrijven
Inschrijven kan via onderstaand formulier. In de bijlage vind je ook de Algemene voorwaarden, alsmede een Landelijke klachtenregeling.

Corona-maatregelen
In deze PDF informeren wij jou en mogelijke deelnemers over de maatregelen van stichting NIVOZ-opleidingen omtrent het coronavirus. Deze pagina wordt na elke persconferentie of aankondiging van nieuwe maatregelen geüpdate.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief