Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

Over de regels van het spel

Met dr. Ellen Klatter zetten we al vroeg in het nieuwe kalenderjaar (10 januari 2019) de reeks NIVOZ-onderwijsavonden - verbonden aan het jaarthema 'Spelen, leren, maken' -  voort. Klatter is lector Versterking Beroepsonderwijs & lector Studiesucces aan de Hogeschool Rotterdam. Om de individuele pedagogische opdracht te kunnen realiseren, spelen onderwijsprofessionals een waarden-vol spel. Haar lezing zal gaan 'over de regels van het spel.' Als reflectant op deze Onderwijsavond zal Ron Bormans fungeren. Hij is voorzitter van het college van bestuur van dezelfde Hogeschool Rotterdam.

Hoe nemen docenten hun studenten in het middelbaar beroepsonderwijs waar? Wat streven ze na met hun onderwijs, en wat zijn hun oogmerken voor jongeren in deze veelal diverse groep?
 

Om de individuele pedagogische opdracht te kunnen realiseren, spelen onderwijsprofessionals een waarden-vol spel. De regels van dit spel blijven echter vaak impliciet. In deze lezing exploreert Klatter drie thema’s die onderling sterk verbonden zijn: professionele identiteit, loopbaan leren en feedback. Het samenspel van deze thema’s kan een kader bieden voor het overbruggen van de kloof tussen landelijke beoordelingskaders en de persoonlijke doelstellingen van docenten werkzaam binnen het beroepsonderwijs.

Over Ellen Klatter
 
Dr. Ellen Klatter heeft in haar loopbaan diverse onderzoeken uitgevoerd op de scharnierpunten van het Nederlands onderwijssysteem. Vanaf 2014 werkt zij als lector Versterking Beroepsonderwijs bij Kenniscentrum Talentontwikkeling van Hogeschool Rotterdam. Binnen dit lectoraat wordt onderzoek uitgevoerd rondom het thema Pedagogical Empowerment; een thema dat doorloopt in het lectoraat Studiesucces dat zij eveneens bekleedt aan Hogeschool Rotterdam.  


Over Ron Bormans

Ron Bormans (Schinnen, 1957) is voorzitter van het college van bestuur bij de Hogeschool Rotterdam. Hij studeerde politicologie/bestuurskunde in Nijmegen en was eerder onder andere directeur studiefinancieringsbeleid bij het ministerie van Onderwijs, alsmede lid van het college van bestuur van de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Bormans maakte deel uit  van de commissie-Veerman die de contouren van  de toekomst van het hoger onderwijs in Nederland schetste.

Verwijzing naar artikelen

De vijf NIVOZ-onderwijsavonden in 2018-2019 zijn:

3 oktober 2018: Rob Martens (en Marco Mout/Walhallab) - Spel als leermachine  - Uitverkocht
7 november 2018: Amber Walraven (en Henk ter Haar) - Leren door onderwijs te maken.
10 januari 2019: Ellen Klatter (en Ron Bormans) – Over de regels van het spel
14 maart 2019: Gijs Scholten van Aschat (en Janeke Wienk – Voor magie in spel is samen nodig. (ICOON-theater, Vathorst College, Amersfoort)   - Uitverkocht
12 juni 2019: René ten Bos en Henk Oosterling - Wat staat er op het spel en wat kunnen we ervan maken?

Naast een hoofdspreker is er ook gezocht naar een of meer co-sprekers. Achter de naam vindt u de link naar de betreffende avond.

Tickets

Een Onderwijsavond vindt opnieuw plaats in het sfeervolle theater Maitland (op die van Gijs Scholten van Aschat na) en de entreeprijs is 32,50 euro.

Alle Onderwijsavonden beginnen om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is er inloop mogelijk.
Wie tenminste vijf Onderwijsavonden aanwezig is – krijgt een aantekening van 10 register-uren in het lerarenregister.

Wilt u met een schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we u contact op te nemen met Jetty van der Grift; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 0343-556750 of [email protected]

De aanschaf van de tickets verloopt automatisch met een Ideal betaling. Na betaling ontvangt u ook een factuur. Wilt u een factuur met alle gegevens erop (om te gebruiken als declaratie bijv.), zorg er dan voor dat alle gegevens (NAW) zijn ingevuld.

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief