Meerdaagse Pedagogische Verdieping
Wat?
Omdat je steeds scherper voor ogen hebt waar het voor jou om draait in jouw onderwijs, ervaar je je verantwoordelijk om ‘het goede te doen’, zelf en als school. In de ogen van de ander (de leerlingen, de ouders, collega’s), maar ook vanuit wat je wilt bijdragen aan de maatschappij. In deze meerdaagse krijgt je pedagogische conditie weer een boost. We ondersteunen je om je verantwoordelijkheid verder op te pakken en te gaan staan voor wat je écht belangrijk vindt, ook bij wind tegen.
Hoe?
We duiken, al reflecterend op jouw onderwijs, verder in de filosofie en theorie zoals we die bij NIVOZ als bemoedigend ervaren. Met het werk van onder meer Gert Biesta, Luc Stevens, Janusz Korzcak en Otto Scharmer als inspiratiebron ga jouw (leer)vragen binnenstebuiten keren. We vormen een goed gezelschap, we bevragen, betrekken en nemen elkaar mee in ons werk. We kiezen voor vertraging en versnelling, zonder direct in ‘oplossingen’ te willen schieten.
Wat brengt het je?
Je krijgt scherper wat je te doen hebt en meer zicht op hoe jij jezelf en de mensen om je heen pedagogisch kunt inspireren en bemoedigen, zonder te willen overtuigen . Ook kun je steeds nadrukkelijker kijken naar je eigen pedagogisch handelen: doe ik wat ik wil? Wat is mijn aandeel in een interactie die stroef verloopt? Daarbij zal je steviger staan in de legitimering van wat jij ziet als goed onderwijs. Je bent in staat de ander verder te helpen door minder te oordelen of zelf oplossingen aan te dragen, maar juist door met jouw handelen voor de ander de mogelijkheid te zijn om het zelf te doen.
Wanneer en voor wie?
Wanneer
Dit traject wordt aangeboden in de vorm van een tweedaagse en een terugkomdag.
Meld je aan! We starten als er minimaal tien deelnemers zijn.
De teller staat nu op... ZEVEN!
In dat geval stemmen we met elkaar af en plannen we samen deze meerdaagse.
Begeleiders: Tjitske Bergsma en Martijn Galjé.
Voor wie
Voor leraren en leidinggevenden die een traject PT of PL hebben gevolgd.
Testimonial
Het verdiepingstraject heeft mij gesterkt in mijn professioneel handelen. Ik heb woorden leren geven aan mijn intuïtie. Ook ben ik persoonlijk ontwikkeld en ervaar ik meer balans. - Kim Verheijen, De Korenaer, Aloysius stichting.
Deelnemen en kosten? Maak gebruik van je eigen scholingsbudget!
Als leraar of docent kun je voor ‘professionalisering’ gebruikmaken van het jaarlijkse scholingsbudget. Dat bedrag ligt gemiddeld op 500 euro in primair onderwijs en is ongeveer 600 euro voor docenten in het voortgezet onderwijs). Voor een schoolleider ligt er 3000 euro klaar. Iedereen kan daar aanspraak op maken. De AOb heeft de afgelopen jaren afspraken gemaakt. Je leidinggevende of schoolbestuur zal je verder kunnen helpen.
Bekijk ook deze link: https://www.aob.nl/professionalisering/scholing-en-cao/
Vragen, kosten en inschrijven?
Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Tjitske Bergsma, teamleider Opleidingen, via [email protected] Voor verdere informatie kun je contact opnemen met de backoffice via [email protected] of 010-3225450.
Kosten: € 995,- (incl. overnachting, catering e.d.)
Minimaal aantal deelnemers; 8
Maximaal aantal deelnemers: 12
Inschrijven
Inschrijven kan via het formulier onderaan deze pagina. In de bijlage vind je ook de Algemene voorwaarden, alsmede een Landelijke klachtenregeling.
Corona-maatregelen
In deze PDF informeren wij jou en mogelijke deelnemers over de maatregelen van stichting NIVOZ-opleidingen omtrent het coronavirus. Deze pagina wordt na elke persconferentie of aankondiging van nieuwe maatregelen geüpdate.
Delen: