Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

Marcel bezoekt meester Kanamori in Japan: 'Als één kind niet gelukkig is, is niemand gelukkig'

26 mei 2010

De bekroonde documentaire 'Children full of life' biedt een indringend beeldverslag van Mr. Toshiro Kanamori, een inspirerende, zeer authentieke leerkracht die tegen de conservatieve stroom in verbondenheid creëert met en onder zijn leerlingen. Kanamori, filosoof en cultuurhistorisch vrijdenker met een krachtige mensvisie heeft een wens: kinderen leren samen gelukkig te worden. Marcel van Herpen hád een wens: deze bijzondere man ontmoeten! In 2006 was het zover en in dit artikel lees je meer.


Inmiddels is de film 'Children full of Life' door veel leerkrachten en onderwijsbegeleiders bekeken. En ook op deze website in zijn volledigheid te zien. Zoek op Kanamori. De reacties zijn telkens hetzelfde: mensen zijn diep onder de indruk.  Marcel van Herpen schreef een artikel over meester Kanamori en over hun ontmoeting.

Download artikel 'Als één iemand niet gelukkig is...'

Marcel van Herpen opereert vanuit het Centrum voor Pedagogisch Contact (CPC), nadat hij lange tijd verbonden was aan stichting NIVOZ. Hij is auteur, veelgevraagd spreker en begeleidt onderwijsmedewerkers in trajecten.

Bron: Egoscoop September 2006
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief