Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

11 mei

Live-streaming van NIVOZ-onderwijsavond met Ismail Aghzanay: Wees er online bij!

Op donderdagavond 11 mei 2023 staat Ismail Aghzanay op ons kleine podium, in het auditorium aan de Doklaan 10 in Rotterdam. Hij is in 2021 uitgeroepen tot leraar van het jaar. Zelf ooit bestempeld als onhandelbaar heeft hij het als leraar tot zijn missie gemaakt ieder kind te zien, te horen en te steunen. Ismail Aghzanay - docent Engels in het mbo - neemt ons mee in zijn pedagogiek van verbinding waarin raken en inspireren centraal staan. Hoe kun je daarmee als leraar het verschil maken? En wat is de rol van ervaringskennis hierin?

Livestream voor 10 euro

Wil je de avond volgen, maar ben je niet in staat om erbij te zijn, dan bieden we je een livestream-verbinding aan. Daardoor kun je online inloggen en alles volgen wat er wordt gezegd en gebeurt. Je betaalt 10 euro en je krijgt dan een Zoom-link (met wachtwoord), zodat je van de partij bent.

Je kunt deze aan de rechterkant (computer) of onderin (mobiel) direct aanschaffen.

Er volgt hier later nog een specifieke inleiding van de hand van Ismail Aghzanay .

Ismail Aghzanay was lang tijd werkzaam in het mbo, maar maakte deze zomer (2022) de overstap naar het basisonderwijs. Hij onderwijst nu kinderen in groep 6 en 7 van IKC De Buytenkans in Zoetermeer.


Algemene inleiding voor alle NIVOZ-onderwijsavonden
In een samenleving die steeds diverser wordt en waar ongelijkheid in het onderwijs toeneemt, is het belang van goed onderwijs essentieel. Onderwijs is de grote emancipatiemotor - hoewel ook dit beeld onder druk komt te staan - en de leraar die maakt het verschil. Wat betekent dat eigenlijk? In het schooljaar 2022-2023 onderzoeken we wat de betekenis is van verschil maken vanuit het streven naar inclusief onderwijs. We zullen dit vraagstuk verkennen op de verschillende lagen binnen en buiten het onderwijs; de leraar in de klas staat centraal, maar ook de school, de lerarenopleiding en het onderwijssysteem komen aan de orde. Hoe kunnen we verschillen omarmen en inzetten? Wat is er nodig om ieder kind goed onderwijs te kunnen bieden?

Locatie en tijden
Deze NIVOZ-onderwijsavond vindt plaats in Rotterdam, op de Doklaan 10. Het is de nieuwe locatie van NIVOZ. Het auditorium biedt plaats aan 45 mensen. Daarnaast is er dus de mogelijkheid om via liv-streaming (online) mee te doen.
De avond begint  om 19.30 uur en eindigt rond de klok van 21.30 uur. Vanaf 19.15 uur is de deur open.

Overzicht NIVOZ-onderwijsavonden (data en sprekers)

Driebergen én Rotterdam
NIVOZ heeft dit schooljaar zes Onderwijsavonden geprogrammeerd. Daarvan zullen er vier in Driebergen plaatsvinden, in het vertrouwde theater Maitland op landgoed de Horst dat plaatsbiedt aan maximaal 270 mensen. De andere twee avonden organiseren we op onze nieuwe locatie in Rotterdam-Zuid, aan de Doklaan 10. Vanaf 1 januari 2023 hopen we die in gebruik te kunnen nemen. Op die plek, in dat pand, is een fraai auditorium dat 45 mensen kan herbergen.

Driebergen - De Horst 1

Rotterdam - Doklaan 10

Meer info over deze avonden en de sprekers vind je achter de link.

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief