Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Sieneke-Goorhuis

Prof.dr. Sieneke Goorhuis-Brouwer is emiritus hoogleraar en als orthopedagoog en spraakpatholoog verbonden geweest aan het UMC Groningen (afdeling KNO/Communicatieve stoornissen bij kinderen). Zij verricht onderzoek naar de epidemiologie van spraak- en taalproblematiek, de diagnostische processen bij spraak- en taalproblematiek en de effecten van spraak-en taalproblemen op de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.


Wekelijks onderzoekt zij met haar team ongeveer 30 kinderen met verdenking op ontwikkelingsachterstanden. Vooral de laatste jaren neemt het aantal gezonde kinderen in de kliniek sterk toe, reden waarom zij zich bezig is gaan houden met de verschoolsing van het kinderleven.


In 2005 organiseerde zij rond dit thema twee congressen: Mogen peuters nog peuteren en kleuters nog kleuteren? Hierop volgende het congres: de Kleuterschool terug!, georganiseerd in samenwerking met Bas Levering en Logacom. Sinds 2006 schrijft zij ook columns over opvoeding.


Sieneke Goorhuis-Brouwer verzorgde in het najaar van 2011 een lezing voor het NIVOZ, deel van de opleiding Pedagogische Tact.
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief