Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Over Nivoz

Marcel van Herpen

onderwijsbegeleider, ontwikkelaar, spreker, schrijver,

Marcel van Herpen (1967 in Heeswijk-Dinther) opereert vanuit het Centrum voor Pedagogisch Contact (CPC). Hij is een veelgevraagd spreker en heeft meer dan 1.000 lezingen, masterclasses en begeleidingstrajecten verzorgd voor scholen, sportclubs en gemeentes.

Marcel stond aan de wieg van de eerste school voor ErvaringsGericht Onderwijs in Nederland,  Stichting E.G.O Antillen, de Ruud van Nistelrooy Foundation, het Expertisecentrum Duurzaam Opvoeden en Ontwikkelen en het Expertisecentrum ErvaringsGericht Onderwijs Nederland. Marcel was tussen 2006 en 2017 verbonden aan NIVOZ waar hij inhoudelijk verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de opleidingstrajecten Pedagogisch Tact en aan NIVOZ-platform hetkind.

Marcel van Herpen is auteur van de boeken Ik, de leraar, Wij, de leraar, Ik, de coach, Duurzaam opvoeden en ontwikkelen en vele andere publicaties. Hij ziet het tegengaan van uitval en buitensluiten van kinderen als zijn pedagogische opdracht. Daarnaast is hij presentator van de Denk Groter Debatten van Fontys Hogescholen.

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief