Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz platform hetkind

De Balie Leert in Amsterdam: 'Wat is belang van verbinding tussen hoofd, hart en handen?

4 december 2013

In de tweede aflevering van De Balie Leert, op vrijdagavond 20 december in Amsterdam, bespreken we verschillende manieren van leren. Naar aanleiding van 'The Craftsman' van Richard Sennett onderzoeken we het belang van de verbinding tussen het hoofd, hart en handen en de kennis die hiertussen wordt uitgewisseld. Hoe kunnen we Sennetts pleidooi toepassen om een lans te breken voor het praktijkonderwijs? Een van de sprekers is Arjan van der Meij, docent op De Populier in Den Haag. De avond start om half acht - staat onder leiding van Felix Rottenberg,

ambaschtsmaRichard Sennett zet in zijn boek 'De Ambachtsman - de mens als maker' uiteen dat onze huidige maatschappij een duidelijk splitsing maakt tussen enerzijds de kennis die wordt opgedaan met het hoofd, en anderzijds de kennis die met je handen wordt opgedaan. Terwijl juist in de verbinding tussen deze twee manieren van leren heel veel innovatie en expertise-kennis schuilgaat.

De Balie Leert
Deze avond bespreken we of we deze verbinding  in het onderwijs niet veel meer tot stand moeten brengen. En hoe kunnen we Sennetts pleidooi toepassen om een lans te breken voor het praktijkonderwijs?

Onder anderen Arjan van der Meij, docent Natuurkunde op De Populier in Den Haag, spreekt deze avond die onder leiding staat van FelixRottenberg.

Locatie: De Balie, Amsterdam
Tijdstip:
20.00 - 22.00 uur
Entree:
9,50 euro, Studenten: 7 euro.

Aanmelden via deze link.


Over Richard Sennet:

Richard Sennett is een Amerikaans arbeidssocioloog. Hij studeerde sociologie en geschiedenis in New York en Londen. Bekend is Sennett vanwege zijn onderzoek naar en publicaties over met name steden, werk en cultuursociologie. Thema's van Sennett zijn de individualisering, gebrek aan oriëntatie en machteloosheid van het moderne individu, de oppervlakkigheid en instabiliteit van relaties en de omgang met macht. Vooral in zijn vroege werk is een sterke band met de stad waarin hij opgroeide en de daar opgedane ervaringen waar te nemen. Door de grote actualiteit van de thema's die hij behandelt en de makkelijk toegankelijke schrijfstijl, werden zijn boeken tot bestsellers.

De Balie Leert wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting F.S. Tijmstra en de Iona Stichting.

 

 
Delen:
0

Reacties

0
Je moet inloggen om te kunnen reageren
Er zijn nog geen reacties
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief