Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

25 januari Extern

Dag van de Kinderspiritualiteit - Nijmegen

Op 25 januari 2019, tijdens de Maand van de Spiritualiteit, organiseert Oblimon in samenwerking met de HAN Pabo een studie- en ontmoetingsdag over kinderspiritualiteit. Verbondenheid voelen met mensen en de aarde, worstelen met grote vragen, ontvankelijkheid voor dat wat ons overstijgt: kinderen hebben een rijke innerlijke wereld. Maar in de hen omringende maatschappij ligt de nadruk op uiterlijk, consumeren en presteren. Hoe kunnen we in die context de spiritualiteit van kinderen ruimte geven en voeden? Wat hebben verschillende godsdienstige en niet-godsdienstige tradities kinderen te bieden? En wat leren zij ons over hoe je dat doet: kinderen spiritueel (op)voeden? Daar gaan we samen naar op zoek.

Het programma bestaat uit een inleidende lezing, gesprekken in kleine groepen en twee rondes praktische workshops over onder meer verhalen vertellen, de soefi-traditie, joodse rituelen en judo als vormende activiteit.

De studiedag is bedoeld voor mensen uit het onderwijs en andere sectoren, die de innerlijke ontwikkeling van kinderen belangrijk vinden en daarbij geïnteresseerd zijn in wat verschillende levensbeschouwelijke tradities te bieden hebben.

Oblimon is een samenwerkingsverband van onderwijsbegeleiders die gespecialiseerd zijn in levensbeschouwing, spiritualiteit en schoolidentiteit. De Dag van de Kinderspiritualiteit werd in 2018 voor het eerst georganiseerd, als regio-bijeenkomst van de International Association for Children’s Spirituality.

De dag begint om 10 uur en duurt tot 16 uur.

Locatie: Albertinum, Nijmegen

Aanmelden kan via [email protected] of kijk op www.oblimon.nl

 

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief