Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

17 april Extern

Conferentie ‘Be Kind Work Hard: demonstratie van meesterschap’, Oss

Elk jaar in oktober reizen leerkrachten en directeuren naar New York en Boston om daar een aantal Essential Schools te bezoeken. In april komen enkele leerkrachten van deze scholen naar Nederland, want ook op onze scholen gebeurt veel moois. Daarnaast leveren zij op woensdag 17 april een bijdrage aan de conferentie ‘Be Kind Work Hard’, georganiseerd door SAAM en de Leerschool.

                                                                                                               

Er zijn zo’n 1.500 Essential Schools in de Verenigde Staten. Leerlingen leren er zichzelf, de ander en de wereld om hen heen kennen én verantwoordelijkheid daarvoor te nemen. Dat begint bij leerkrachten die vanuit passie, betrokkenheid en autonomie handelen. In elke Essential School vormen kleine en grote mensen samen een hechte leer- en leefgemeenschap.

Demonstratie van meesterschap
Dit jaar is het thema van de conferentie ‘Demonstratie van meesterschap’: laten zien wat je kent en kunt en wie je bent. De Amerikaanse leerkrachten van de Essential Schools die te gast zijn, laten zien hoe zij dit doen in hun dagelijkse werk. Daarna kun je in groepjes met elkaar in gesprek om ervaringen uit te wisselen en te bespreken wat je nog meer zou kunnen of willen doen om ‘leren en ontwikkelen’ zichtbaar te maken.

Waar en wanneer

Woensdag 17 april 2019 van 15.30-19.30 uur, Het Hooghuis in Oss (Molenstraat 30, op loopafstand van het station).

Prijs: €75

Meer informatie en aanmeldingen: zie website Connected with CES

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief