Stichting Nivoz logo
Sterkt leraren, schoolleiders en betrokkenen bij de uitvoering van hun pedagogische opdracht

Nivoz Podium

21 maart Extern

#1 WIJ maken impact: Onderwijsvernieuwing

In de eerste editie van #WijMakenImpact - op donderdag 21 maart  - zullen Erno Pickee en Merijn Ruis over onderwijsvernieuwing spreken. #WijMakenImpact is een terugkerende event in Utrecht waarin changemakers met elkaar in gesprek over het realiseren van maatschappelijke impact op sociaal en duurzaam gebied. Waar loop je tegenaan? Wat kan beter? Waar liggen kansen? De focus ligt op de nuttige ontmoeting, verbinding en samenwerking. Zodat we van praten naar doen kunnen gaan.

‘WIJ maken impact’ is een initiatief van MaatschapWij, BrightVibes en Social Impact Factory. Met MaatschapWij ging NIVOZ eerder een samenwerking aan bij het maken van impactvolle videoportretten. In een serie van events willen we door het delen van succesverhalen binnen maatschappelijke onderwerpen als onderwijs, zorg, duurzaamheid, economie en samenleving - samen met jullie - een positieve beweging versnellen.

#1 WIJ maken impact: Onderwijsvernieuwing


In de eerste editie van #WijMakenImpact gaan we in gesprek met Erno Pickee en Merijn Ruis over onderwijsvernieuwing.
Erno Pickee werd als docent aan de Hogeschool geconfronteerd met jonge mensen die vol ambities en drive starten met een opleiding en na vier jaar gedemotiveerd, zonder plan de arbeidsmarkt op gaan. Dat was de trigger om radicaal anders de stof over te brengen. Of beter gezegd, de rol als docent te veranderen. Het resultaat is Your Legacy Academy, wat heb je nodig om het beste uit jezelf te halen? Dan worden keuzes maken opeens een stuk overzichtelijker. Dit concept heeft Erno (weliswaar uitgekleed) ook geïntegreerd in de HBO instelling waar hij nog steeds voor werkt. Wil je alvast meer weten, kijk dan naar zijn TED talk:
Merijn Ruis heeft met zijn gelukslessen al duizenden kinderen geluk gebracht. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk: gratis te downloaden in 9 verschillende talen. Als geluksdocent valt Merijn in op basisscholen en leert hij andere invalkrachten hetzelfde te doen.
Benieuwd naar het lesprogramma? Bekijk de website: www.happinesslesson.com Of bekijk de video die BrightVibes met Merijn maakte.

We vragen onze sprekers een casus mee te nemen waarop ze feedback zouden willen krijgen of waarover ze in gesprek willen met het publiek. Door actief mee te doen verzamelen we samen waardevolle informatie en wie weet komen we wel tot baanbrekende inzichten dankzij een avondje #WijMakenImpact.

Je gaat naar huis met:

  • Nieuwe contacten en inspiratie
  • Nieuwe inzichten over ontwikkelingen in het onderwijs

Programma
19:00 - 19:30 Inloop
19:30 - 21:00 Start programma
Spreker 1: Erno Pickee
Spreker 2: Merijn Ruis. Kijk op BrightVibes naar een filmpje.
Discussie
21:00 - 22:00 Borrel

Wanneer: 21 maart 2019 van 19.00 - 21.00u
Waar: Vredenburg 40, Social Impact Factory in Utrecht (tegenover Tivoli).
Kosten: 25 euro.

Aanmelden voor tickets

Delen:
Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief