Coalitie voor opleidingsdocenten

In het najaar van 2016 heeft stichting NIVOZ drie masterclasses aangeboden (Biesta, Kelchtermans en Stevens) waarin de noodzaak naar voren kwam om de pedagogiek (terug) in de lerarenopleidingen te krijgen. Het gaat in lerarenopleidingen vanuit NIVOZ’ visie om de verbinding van de aankomende docent met zichzelf, de maatschappelijke context van zijn werk en met de wereld. Het opleidingsperspectief kantelt daarmee van ‘kennis’ naar ‘handelen’. Het vertrekpunt in pedagogische opleidingen is ‘de geleefde ervaring van de student’.

We nodigen opleidingsdocenten (van lerarenopleidingen en Pabo’s) uit om mee te bouwen aan een coalitie van opleiders vanuit dit perspectief. Dus herken jij jezelf in de opdracht om opleidingspraktijk te creëren met de handelingswerkelijkheid als uitgangspunt. Dan is deze coalitie een krachtbron voor jou om deze gedeelde ambitie in je eigen opleidingspraktijk te ontwikkelen. En om al handelend een levend voorbeeld te zijn voor jouw collega’s.

Alle informatie

Er zijn vijf bijeenkomsten in het cursusjaar 2017-2018 van maximaal 12 personen, die een jaar lang met elkaar optrekken. Ons streven is de coalitie na het eerste jaar te laten voortbestaan als duurzame leergemeenschap. We komen bij elkaar van 14.30 tot 17.30 uur. Iedereen die zich committeert betaalt € 295 (btw-vrij) voor vijf bijeenkomsten.

donderdag 21 september 2017
donderdag 7 december 2017
donderdag 15 februari 2018
woensdag 11 april 2018
woensdag 13 juni 2018

De coalitie-bijeenkomsten worden gefaciliteerd door Rikie van Blijswijk en Suzanne Niemeijer, werkzaam bij stichting NIVOZ.

Vragen en aanmelden
Heeft u vragen of interesse, bel dan met Rikie van Blijswijk: 06-50202682 of Suzanne Niemeijer: 06-24570832

U kunt zich ook direct aanmelden met een email naar de backoffice NIVOZ, info@nivoz.nl  o.v.v. deelname aan coalitie voor opleiders.