E-books

Stichting NIVOZ stelt dit schooljaar een aantal e-books samen n.a.v. een verkenning van het begrip Volwassenheid, ons jaarthema. We denken dat een dergelijk onderzoek behulpzaam kan zijn voor het pedagogisch handelen, dan wel voor de pedagogische opdracht die je als leraar, schoolleider of onderwijsbegeleider draagt en uitvoert. De gehele reeks is gratis te downloaden.

E-book 5

In de maand maart 2018 verkenden we dit begrip vanuit een psychologisch perspectief. U kunt dit vijfde e-book downloaden. In het e-book (64 pagina’s) vindt u selectie van verhalen, blogs en artikelen die rondom het deelthema zijn geschreven.

E-book 5

 

E-book 4

In de maand januari en februari 2018 verkenden we dit begrip vanuit een filosofisch-ethisch perspectief. U kunt dit vierde e-book downloaden: Bildung, wat betekent dat in jouw praktijk?

In het e-book (64 pagina’s) vindt u selectie van verhalen, blogs en artikelen die rondom het deelthema zijn geschreven. Als u uw naam en e-mail invult, sturen we u het boek in PDF-versie toe.

E-book 4 bestelling

E-book 3

In de maand november en december 2017 verkenden we dit begrip vanuit een maatschappelijk perspectief. U kunt dit derde e-book downloaden vanaf vrijdag 8 december: In wat voor wereld wil jíj leven? 

In het e-book (60 pagina’s) vindt u selectie van verhalen, blogs en artikelen die rondom het deelthema zijn geschreven. Als u uw naam en e-mail invult, sturen we u het boek in PDF-versie toe.

E-book 3 bestelling

E-book 2

In de maand oktober 2017 verkenden we het begrip volwassenheid vanuit een democratisch perspectief.  U kunt dit tweede e-book downloaden: Wat betekent het om vrij-te-zijn? Als u uw naam en e-mail invult, sturen we u het boek in PDF-versie toe.

E-book 2 bestelling

 

E-book 1

Ook het eerste e-book is nog te verkrijgen. Daarin verkenden we volwassenheid vanuit een spiritueel perspectief.

NIVOZ houdt u graag op de hoogte van publicaties, activiteiten rondom hetzelfde thema. Met uw e-mailadres is dat mogelijk.