Nickel van der Vorm

maatschappelijk perspectief & netwerken

De manier waarop Luc Stevens zichtbaar maakt hoe het westerse onderwijsmodel ontspoort, wat daaraan te doen, en waar de verantwoordelijkheid ligt, heeft velen tot nadenken gezet. Toen Nickel van der Vorm (1969) tijdens de winter van 2003 Luc Stevens voor het eerst ontmoette werd ook hij diep geraakt. De wijsheid, de diepgaande kennis en persoonlijke moed van Stevens inspireerde hem tot op het bot, waarna hij zich aansloot bij het NIVOZ om een poging te doen een positieve verandering in het onderwijs teweeg te brengen.

Nickel is geïntrigeerd door de balans tussen de ontplooiing van individueel talent en groepsdynamiek. Niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook als zeezeiler en eerder als begeleider van jeugdkampen, ontdekte hij hoe een beperkte groep mensen niet voor mogelijk gehouden doelen kan verwezenlijken als ‘de dynamiek goed is’. Gedurende zijn jaren bij NIVOZ ontdekte hij belangrijke ingrediënten die nodig zijn om die dynamiek op gang te brengen. Autonomie, verantwoordelijkheid en kwaliteit van relaties tussen mensen (vertrouwen) zijn misschien wel de belangrijkste. Het zijn in ieder geval elementen die terug te vinden zijn in de organisatie van het NIVOZ zoals Nickel die mede vorm geeft.

Vroeg in zijn carrière verruilde Nickel van der Vorm een baan in de advocatuur met de wereld van het ondernemen en raakte verslingerd aan het gepassioneerde entrepreneurship van jonge, innovatieve en vaak multiculturele bedrijven. Na zijn MBA aan de London Business School en ervaringen als strategie consultant in het bedrijfsleven werd hij medeoprichter van een softwarebedrijf dat in vijf jaar uitgroeide tot een toonaangevend bedrijf op het gebied van Digital Rights Management.

Sinds 2006 t/m 2015 was Nickel zakelijk directeur van NIVOZ, nu speelt hij een rol naar en in andere maatschappelijke initiatieven en netwerken die aan de pedagogische opdracht van NIVOZ zijn verbonden.

Nickel betrekken, als spreker?

Wilt u Nickel betrekken bij uw congres, studiedag of anderszins, neem dan contact op met Jetty van der Grift, per mail: j.vandergrift@nivoz.nl of bel naar het kantoor in Driebergen: 0343-556750