Martina Faber

trainee Eerst de klas

Mijn naam is Martina Faber. Sinds september 2016 ben ik trainee bij Eerst De Klas en sta ik voor de klas als docent Nederlands in Schagen.

Ik ben iemand die zich graag verwondert, geïnteresseerd is in mensen en ik mag graag mensen helpen. Dit zijn bovendien eigenschappen waarvan ik wil dat ze mijn docentschap (gaan) typeren. Ik vind het mooi om leerlingen aan te moedigen om zich te verwonderen over de wereld en zichzelf. Ik geloof dat ze hiervoor betrokkenheid, vertrouwen en aanmoediging nodig hebben van mij als docent en minder mijn vakkennis. Dit idee sluit aan bij het gedachtegoed van stichting NIVOZ.

Gedurende mijn stage bij NIVOZ hoop ik dan ook meer te ontdekken waarom ik een persoonlijke relatie de basis wil laten zijn van mijn docentschap.
Toen ik de uitdaging van Eerst De Klas aanging, ben ik een weg ingeslagen waarbij ik me blijf verwonderen: over onderwijs, leerlingen, mede-trainees, collegae én mezelf. Bij NIVOZ hoop ik mijn verwondering over onderwijs te verdiepen met inspiratie en inzichten om mijn idee van docentschap een brede basis te geven.