Marleen vd Krogt

docente pedagogische tact en leiderschap

Hoe bereiden we de kinderen van nu voor op een toekomst die nog onbekend is? Wat wordt er van hen verwacht? Hoe ziet onze rol er uit? We staan voor een hele grote opdracht als volwassenen. Een opdracht boordevol kansen en mogelijkheden, een opdracht die het verschil kan (gaan) maken.

Marleen werkt al vele jaren in het onderwijs. Als leerkracht, intern begeleider en de laatste 10 jaar als (interim) schoolleider en het laatste jaar ook als docente Pedagogische tact. Voor Marleen is er maar één vraag belangrijk: Wat hebben kinderen nodig?

De ruimte om zichzelf te ontdekken, hun talenten te leren kennen en te weten wanneer en hoe zij die talenten kunnen inzetten.
De ruimte om hun mindere kanten te leren kennen en te weten wanneer en hoe zij die kunnen compenseren.
De ruimte om keuzes te maken, daar verantwoordelijkheid voor te dragen en fouten te mogen maken.

Volwassenen die in staat zijn het perspectief van het kind in te kunnen nemen. Volwassenen die vertrouwen hebben in de ontwikkelingskracht van kinderen en daar hoge verwachtingen bij hebben.
Volwassenen die laten zien dat het leven vol kansen en mogelijkheden zit, dat de grenzen van beperkingen opgerekt kunnen worden.

Uitgaan van verschillen, voor iedereen die met kinderen werkt en kinderen opvoedt.

Een aantal verhalen/blogs van Marleen

 

Marleen betrekken, als spreker?

Wilt u Marleen betrekken bij uw congres, studiedag of anderszins, neemt u dan vervolgens contact op met Jetty van der Grift, per mail: j.vandergrift@nivoz.nl of bel naar het kantoor in Driebergen: 0343-556750.