Ellen Emonds

Ellen EmondsHet goede doen, op het goede moment, ook in de ogen van de kinderen.

Met verhalen van de werkvloer kleurt Ellen Emonds (1983) – oud-leerkracht op een ErvaringsGerichte basisschool en nu voornamelijk docent Pedagogische Tact – deze definitie van pedagogische tact. In haar werk met kinderen komt zij dagelijks in situaties terecht waar het draait om tactvol handelen en het vasthouden aan haar enige regel: Niemand wordt buitengesloten. Nergens. Nooit.

Ellen staat letterlijk met haar voeten in de klei en weet waar de interactie tussen leerkrachten en leerlingen onder druk kan komen staan. Ze vertelt kleine verhalen met een grote boodschap: de kinderen kunnen het allemaal zelf, maar niet alleen.

Wilt u een uitgebreide inleiding op het fenomeen Pedagogische Tact of een kort maar krachtig verhaal uit de praktijk? Beide is mogelijk en er is altijd ruimte voor interactie.

Ellen Emonds was leerkracht op OBS de Bonckert in Boxmeer en docent Pedagogische Tact bij het NIVOZ. Ze heeft columns en artikelen in het tijdschrift Egoscoop gepubliceerd en op www.hetkind.org. Daarnaast is Ellen zelfstandig ondernemer en coacht en ondersteunt zij leerkrachten, schoolteams, directies en andere onderwijs- of opvoedingsprofessionals en is zij projectleider van het expertisecentrum ErvaringsGericht Onderwijs.

Zie voor meer informatie haar website www.ellenemonds.nl.

Contact en informatie

Wilt u Ellen Emonds betrekken bij uw congres, studiedag of anderszins,  neem dan contact op met Jetty van der Grift, per mail: j.vandergrift@nivoz.nl of bel naar het kantoor in Driebergen: 0343-556750

Ellen in De Balie: over professionele ruimte

Ellen Emonds was een van de sprekers in de derde aflevering van De Balie Leert, in februari 2014. Ze verzorgde een inleiding over professionele ruimte. ‘In mijn klas is er maar één regel. Dat is dat we niemand buitensluiten.’