Gerard de Jong

‘Wie niet anders durft te kijken, ziet steeds hetzelfde.’

nivoz-gdjTags: stem van de leerling, pedagogisch leiderschap, lezing, workshop, opleiding

Inzetbaar voor: 
trajecten Pedagogische Tact en Pedagogisch Leiderschap, lezingen en workshops. In zijn lezingen komen de volgende thema’s aan de orde: Verbinding en  Verantwoordelijkheid, De Kwaliteit van Niet Weten, Persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Expertise:
ondersteuning en advies van individuen en teams bij hun ontwikkeling naar de leraar of de leidinggevende die ze willen zijn. Met name in situatie waar buitensluiten actueel of dreigend is.

Achtergrond/biografie:
Gerard deed de Pabo en studeerde Pedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Vrije Universiteit. Na een werkperiode van ruim 25 jaar in allerlei vormen van speciaal onderwijs, kwam hij op de Hogeschool Utrecht. Bij het Seminarium voor Orthopedagogiek leidde hij gedragsspecialisten op en begeleidde hij teams op het gebied van Management en Gedrag. Als hogeschooldocent hield hij zich bezig met Theoretische Pedagogiek en Onderzoek. Als zelfstandige begeleidt en adviseert hij jongeren en groepen van jongeren, schoolteams, directies en besturen van onderwijsinstellingen.

Referenties

  • “Hij houdt je bij de les als je nieuwe perspectieven verkent”,
  • “Hij inspireert om verder te gaan dan je dacht te kunnen” ,
  • “Het gaat bij hem, zonder voorbehoud, om de eigen ontwikkeling als professional”.

Contact en informatie

Wilt u Gerard de Jong betrekken bij uw congres, studiedag of anderszins,  neem dan contact op met Jetty van der Grift, per mail: j.vandergrift@nivoz.nl of bel naar het kantoor in Driebergen: 0343-556750