Onderwijsavonden 2016-2017

In de voorbije vijf schooljaren heeft het NIVOZ een flink aantal sprekers ontvangen. De Onderwijsavonden in Driebergen hebben daardoor – in samenwerking met het platform hetkind – een flinke reputatie opgebouwd. Theater Maitland op landgoed De Horst is niet zelden met 300 onderwijsbetrokkenen uitverkocht.

In de komende serie van schooljaar 2016-2017 duiken er – naast vertrouwde gezichten als Gert Biesta, Geert Kelchtermans (29 september) en Harry Kunneman (7 juni 2017), die eerder in Driebergen spraken – verrassende gezichten op. Sihame El Kaouakibi is een Belgische jongerenactiviste van Marokkaanse origine. Haar naam en faam bouwde ze op als oprichtster en directeur van het stadsproject Let’s go urban. Ze komt voor in de lijst van ’30 sterke vrouwen die de wereld veranderden’ volgens het Belgische blad Knack. Eind december 2013 verscheen haar boek Believe: Waarom iedereen zegt maar Nivoz-_DSC7552-FINALniemand echt gelooft dat jongeren de toekomst zijn. El Kaouakibi – die op woensdag 9 november in Maitland zal zijn – studeerde na de lerarenopleiding  af als onderwijskundige aan de Vrije Universiteit Brussel.

In december sluiten we dit kalenderjaar 2016 af met een speciale Onderwijsavond, verzorgd door tact-docenten, schoolleiders, met good practices uit het onderwijsveld en aansluitend een gesprek en vragen om de ware aard van leren, opleiden, onderzoek op tafel te krijgen. Arnold Jonk, Christa Anbeek en Jessica Mesman staan vervolgens als spreker na de jaarwisseling geboekt.

Kaarten en passe-partout

U kunt nu al kaarten bestellen, los of als passe-partout. Gelet op de animo, die almaar toeneemt, is dat geen slecht idee. De avonden vinden opnieuw plaats in het sfeervolle theater Maitland en de entreeprijs is 32,50 euro. Een passe-partoutkaart voor acht avonden kost 195 euro.  Wie een passe-partoutkaart aanschaft en tenminste zeven Onderwijsavonden aanwezig is, krijgt een aantekening van 16 register-uren in het lerarenregister. Hieronder kunt u al uw kaarten bestellen.

registermcogax71EAWilt u met een schoolteam komen, van acht of meer personen, dan vragen we u contact op te nemen met Jetty van der Grift; er is dan korting mogelijk. Via telefoonnummer 0343-556750 of info@nivoz.nl

Let op:
Alle boeken van NIVOZ en hetkind zijn op Onderwijsavonden in Driebergen met 10% korting te verkrijgen.


ONDERWIJSAVONDEN 2016-2017

Woensdag 7 september: Gert Biesta
Professor of Education, Brunel University London; Hoogleraar NIVOZ Leerstoel Pedagogische dimensies van onderwijs, opleiding en vorming aan de Universiteit van Humanistiek; Visiting Professor ArtEZ Hogeschool Arnhem; Professor II, NLA University College, Bergen, Noorwegen; en lid van de Onderwijsraad

Donderdag 29 september: Geert Kelchtermans
Hoogleraar op de Katholieke Universiteit van Leuven, aan de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen. Tevens verantwoordelijk voor het Onderwijsbeleid en -vernieuwing aan de Lerarenopleiding

sihameWoensdag 9 november: Sihame El Kaouakibi
Belgische jongerenactiviste van Marokkaanse origine. Oprichter en directeur van het stadsproject Let’s go urban. Ze komt voor in de lijst van ’30 sterke vrouwen die de wereld veranderden’ volgens het Belgische blad Knack.

Woensdag 7 december:  NIVOZ-docenten
Ontwikkeling van Pedagogische tact: mogelijkheden en moeilijkheden.

Donderdag 19 januari: Jessica Mesman
Associate Dean of Education, Faculty of Arts and Social Sciences, Department of Science and Technology Studies aan de Universiteit van Maastricht.

Woensdag 19 april: Christa Anbeek
Hoogleraar Remonstrants Seminarium Amsterdam, en universitair hoofddocent existentiële en levensbeschouwelijke reflectievaardigheden, verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek.

Woensdag 10 mei:  Arnold Jonk (verplaatst van 8 maart en i.p.v. Sietske Waslander)
Plaatsvervangend Inspecteur-Generaal – Onderwijsinspectie

Woensdag 7 juni: Harry Kunneman
Hoogleraar Sociale filosofie aan de Universiteit voor Humanistiek, ihb theorie en praktijk van normatieve professionalisering